Online klađenje

 

Kada je 1996. online klađenje i kockanje počelo dosta se čudnih stvari dešavalo, od ne isplačenih dobitaka do prekonoćnih zatvaranja samih kladionica ali danas to više nije tako. Danas su internet kladionice i kockarnice legalne i regulirane, a neke su i na burzama! Danas točno znate s kim imate posla jer su sve kladionice regulirane, a online sportsko klađenje i kockanje je vrlo sigurno i jednostavno. Odlična stvar kod online klađenja je i to što možete otvoriti korisnički račun u nekoliko minuta, a zahvaljujući novim tehnoligijama svi vaši podaci su sigurni i ne morate se brinuti da će brojevi vaših kartica ili računa završiti u krivim rukama. Najbolje internet kladionice su odavno prisutne na ovim prostorima, a znatan broj ih je preveden na barem jedan od ex-yu jezika. Svim početnicima ili onima koji ne znaju ni jedan strani jezik prevedeno korisničko sučelje će uvelike olakšati snalaženje i korištenje. Listu kladionica sa hrvatskim/srpskim ili slovenskim sučeljem, jezici koje naravno razumiju igrači iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore ili Makedonije pogledajte na stranici online kladionice na hrvatskom.

 

 

Kako započeti - Otvaranje računa

 

Da bi započeli sa online klađenjem potrebno je prvo registrirati se i otvoriti račun kod online kladionice. Registracija je besplatna i izuzetno jednostavna, a jedini uvjet koji trebate ispuniti je da ste punoljetni. Završetkom procesa registracije nemate nikakve obveze prema kladionicama te vas oni ničim ne obvezuju ukoliko to ne želite, a ostvarujete veliki broj pogodnosti (npr. live streaming) kao njihov korisnik. Kako biste se registrirali potrebno je prijaviti se (uglavnom sign in ili prijavi se) i točno ispuniti podatke. Zatim kod većine kladionica dobijete na e-mail potvrdu sa svim unesenim podatcima i klikom na link u e-mailu potvrđujete sve napisano. S tom operacijom ste završili proces registracije te ste postali regsitrirani korisnik kladionice. Jedino što vas dijeli od online sportskog klađenja je uplata novca na vaš korisnički račun. Neke će vas kladionice, uglavnom engleske, tražiti dodatne potvrde kao što su broj putovnice ili osobne, potvrdu adrese stanovanja (kodom koji vam pošalju na kućnu adresu), pozivom na telefen ili sl. prije nego možete početi s klađenjem.

Svaka kladionica nudi više mogućih načina za uplatu/isplatu novca na vaš korisnički račun. Ovisno o zemlji iz koje dolazite, svi mogući načini uplata/isplata će vam biti opisani u vašem korisničkom dijelu kada se registirate i logirate. Uobičajeni načini uplate/isplate novca na račun kod internet kladionica su detaljnije opisani ispod, a svakako pročitajte naše iskustvo i savjete sa online klađenjem i kladionicama.

Naš savjet je da uplate u online kladionice ne radite direktno već preko online servisa za plačanje kao što su Skrill-Moneybookers ili Neteller čiji opis i detalje također možete naći u tekstu ispod.  

 

 

 

Online Kladionice Uplate

 

 

 

Kreditne / debitne kartice

 

Najednostavniji i najjbrži način za uplatu novca je uplata kreditnim ili debitnim karticama. Kreditne kartice koje sve internet kladionice primaju su VISA i MasterCard kartice, nešto rijeđe su Diners i American Express. Uglavnom sve internet kladionice primaju i debitne kartice kao što su Maestro i VISA Electron ali morate provjerite kod svoje banke da li je omogućena upotreba debitne kartice na internetu.

U Hrvatskoj provjereno rade devizne debitne kartice (VISA) od PBZ i Erste banke. Naša preporuka je PBZ jer Erste banka isplate na karticu vrši samo u dolarima, politika banke kojom vam kod konverzije valute na svaku isplatu naplate oko 2% troška. Za uplate iz Srbije možete koristiti VISA Virtuon kartice od Raiffeisen i Intesa Banke. Ovo su također debitne kartice ali rade na principu prepaid kartica, dakle koliko novca uplatite toliko možete i potrošiti. U Bosni i Hercegovini koriste se VISA debitne kartice Raiffeisen banke ili VISA Prepaid Hypo Alpe Adria. U Crnoj Gori VISA Electron kartice Podgoričke banke, CKB ili Hypo Alpe Adria. U Makedoniji NLB Tutunska, UNI Banka i ProCredit banka.

Prilikom prebacivanja novca sa kartice internet kladionice će zahtjevati da upišete CVC broj. Card Verification Code su posljednje tri znamenke niza brojeva koje ćete pronaći na stražnjoj strani kartice. Sve bolje online kladionice imaju zaštitnu proceduru kako bi se spriječile kriminalne radnje, krađe, pranje novca. To su mjere koje služe i za vašu zaštitu. Kod ljudi opravdano postoji strah od upotrebe kreditnih kartica na internetu i na internet stranicama, međutim on je u slućaju rada sa provjerenim i poznatim kladionicama (kao što su sve na našoj stranici) ne opravdan. Poznate kladionice upotrebljavaju stroge sigurnosne sisteme kako bi u najvećoj mjeri mogli svojim korisnicima garantirati sigurno klađenje.

 

 

VISA web prepaid kartica

 

Za sve one koji nemaju stalne bankovne račune uz koje idu kreditne/debitne kartice ili ih zbog straha ne žele koristiti na internetu, VISA prepaid kartice su idelano rješenje. VISA web prepaid kartica služi prvenstveno za sigurnu kupovinu putem interneta, a odlična vijest je i da uglavnom sve internet kladionice i novčanici (Skrill-Moneybookers, Neteller) primaju ovu karticu (svi sa VISA znakom). Uplatom na VISA web račun određujete limit vaše kartice. Na taj način jednostavno smanjujete rizik zlouporabe jer na računu imate sredstava upravo onoliko koliko kupovinom putem interneta planirate potrošiti. U Hrvatskoj VISA web prepaid kartice imaju skoro sve banke (provjereno OTP banka i HPB), u Srbiji su to kartice Raiffeisen i Intesa Banke - VISA Virtuon, u BiH VISA Prepaid Hypo Alpe Adria banke.

 

 

Moneybookers / Skrill

 

Otvorite svoj Skrill-Moneybookers račun još danas i uzmite natrag 20% položenog novca!

 

 

U suradnji sa Skrill-Moneybookersom organizirali smo odličnu akciju za nove korisnike - povrat novca na prvu uplatu u iznosu 20%! Broj korisnika je ograničen pa predlažemo da što prije izvršite svoju uplatu i ostvarite pravo na povrat novca. Sve uvjete i detalje ove promocije možete naći klikom na baner iznad koji vas vodi do MB-Skrill stranice.

 

moneybookers | skrillMoneybookers (Skrill) je naša preporuka za rad sa internet kladionicama jer je najbolji način za transfer novca preko interneta. S njim možete slati i primati novac, prebacivati na razne račune, kupovati i plačati na internetu. Vrlo je pouzdan i jednostavan za upotrebu. Moneybookers je sistem online naplate poput PayPala. Dakle, otvaranjem računa na moneybookersu dobivate mogućnost primanja i plačanja širom svijeta. Sistem naplate je isti kao kod PayPala, tj. da biste poslali nekom novac potrebno je da uneste samo njegovu email adresu i iznos koji želite da pošaljete. Isto tako kupac može vama plaćati za razne usluge. Sve kladionice predstavljene na našoj stranici ga podržavaju. Isplate i uplate novca na račun internet kladionica sa vašeg moneybookers računa je u većini slučajeva trenutan i to je glavna prednost jer sa obzirom da je preporuka otvoriti račun u barem pet kladionica moneybookers omogućuje da se novac ne mora držati na pet različitih adresa. Ovako pred vikend (pretpostavka da se vikendom najčešće kladimo) nakon što pregledamo ponudu, promo bonuse tog dana, usporedimo koeficijente, novac uplatimo samo u kladionicu u kojoj se taj dan želimo kladiti. Proces uplate/isplate iz banke na moneybookers račun (bank wire) traje par radnih dana pa je u svakom slučaju naša preporuka jednom mjesećno uplatiti iznos koji smo si odredili za taj mjesec (o ograničenju troškova više pročitajte na stranici savjeti za klađenje). Uplatiti novac na moneybookers možete i direktno sa debitnih/kreditnih kartica, a detalje možete naći pri dnu stranice u dodatnom MB opisu. Kladionice uglavnom (nije pravilo) ne uzimaju proviziju na transfere pomoću moneybookers servisa.

 

 

Preporučujemo Moneybookers račun otvoriti u onoj valuti u kojoj će te imati račun u online kladionici. Na taj način se izbjegava  konverzija valuta i ne mali troškovi (oko 2%) povezani s time. Za korisnike online kladionica i casina preporučujemo EURO, a za pokeraše američki dolar jer su u većini poker soba računi u USD. Jednom odabranu valutu na moneybookersu ne možete naknadno promijeniti. Dodatne pogodnosti koje imaju korisnici su razne moneybookers promocije (besplatne oklade, poker freerolli ili extra bonus na uplatu) koje moneybookers organizira u suradnji sa kladionicama, poker sobama i internet casinima. Napomena kod moneybookersa je da bi trebali imati isti e-mail za moneybookers i kontakt mail koji ste dali pri otvaranju računa kod kladionice. Dodatni moneybookers opis je na dnu stranice.

 

 

 

Neteller

 

Neteller je internet novčanik isti kao moneybookers, zapravo jedina prava konkurencija moneybookersu. Također je vrlo pouzdan i jednostavan za upotrebu, isti princip kao PayPal ili Moneybookers. Da biste poslali nekom novac potrebno je da uneste samo njegovu email adresu i iznos koji želite da pošaljete. Uglavnom sve kladionice ga podržavaju. Uplate možete izvršiti sa kreditnim karticama (MasterCard, VISA), debitnim karticama (MasterCard, VISA, Maestro) i bankovnim transferom. Provizija na uplate putem kreditnih kartica iznosi 1,75%, a nema naknade za debitne kartice (vrijedi za Maesto i MasterCard debit). Transfer sa jednog na drugi Neteller račun, npr. rodbini ili prijateljima je također bez naknade.

Prednost Netellera nad Moneybookersom su manji troškovi uplate za kreditne i debitne kartice (kod MB su 1,9%), zatim manji troškovi za slanje na drugi Neteller račun (kod MB su 1% do max. 10 eura). Neteller ima veće troškove kod isplate novca na bankovni račun ili putem čeka ali novac je najbolje isplatiti direktno sa računa kladionice putem bankovnog transfera jer je besplatan (uglavnom sve kladionice snose troškove za jednu isplatu mjesečno).

neteller net+Dodatna prednost Netellera su Neteller Net+ kartice koje su dostupne za sve igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH, Crne Gore i Makedonije. Net+ kartice su MasterCard kartice koje se vežu uz vaš Neteller račun, a pomoću njih onda možete dalje vršiti sigurna plačanja ili povlačenje uloga. Postoje dvije vrste Neteller Net+ kartica: Net+ Prepaid MasterCard i Net+ Prepaid Virtual MasterCard. Virtual je virtualna kartica kojom možete obavljati bilo kakav online shoping, a Prepaid MacterCard je prava fizička debitna kartica koju dobijete na svoju kućnu adresu, a sa njom onda dalje možete kupovati po dućanima ili podizati novce u bilo kojoj državi i na bilo kojem bankomatu sa MasterCard oznakom. Postoje određene provizije za sve transakcije obavljene putem Net+ kartica, a najbolje je da njih potražite na Neteller web stranici. Troškovi isplate preko Prepaid kartice su podjednaki sa Skrill Prepaid, ali su limiti puno veći.

 

  NETELLER

 

 

Bankovni transfer

 

Bankovni transfer odnosno Bank wire transfer je jedna od metoda uplate. Da bi mogli napraviti bankovni transfer trebate imati otvoren devizni račun. Prije uplate na stranici online kladionice zapišite njihove podatke, adresu, ime kompanije, banke, broj računa, SWIFT kod i IBAN kod. Ove informacije će te dobiti kod internet kladionice kada odaberete Bankovni transfer kao sredstvo uplate. Ove informacije predate u vašoj banci pri uplati. Naravno potrebno je da na vašem deviznom računu imate dovoljan iznos koji namjeravate uplatiti. Kada službenik banke napravi bankovni transfer vama se sa vašeg deviznog računa skidaju sredstva i ta sredstva će biti za najviše 5-7 dana doznačena na račun internet kladionice i tada će te ih moći koristiti.

 

 

Paysafe kartice

 

Paysafe kartica je kartica koja se kupi kao i bon kartica za mobitel. Trenutno se mogu kupiti u svim zemljama EU na kioscima i benzinskim pumpama ali se mogu upotrebljavati iz bilo koje zemlje. Paysafe kartice podržavaju uglavnom sve online kladionice. Kada kupite Paysafe karticu, otkrijete sakriveni pin od 16 znamenki koji će te upisati kod internet kladionice. Paysafe kartice postoje u vrijednostima od 10, 25, 50 ili 100 eura. Uplata je trenutna ali novac sa kladionice nije moguće isplatiti natrag na Paysafe karticu.

Od nedavno su Paysafe kartice dostupne i na Tisak kioscima u Hrvatskoj ali stvari još uvijek ne funkcioniraju barem što se tiče uplata na kladionice. Za sada sa bonovima kupljenim u Hrvatskoj provjereno možete uplatiti na William Hill. Kartice u Hrvatskoj postoje u vrijednostima od 50, 100, 200 i 500 kuna.

 

 

Western Union

 

Western Union Money Transfer je usluga primanja i slanja express doznaka putem američke kompanije Western Union koja omogućava najbrži način slanja novca diljem svijeta. Western Union je jedna od najstarijih svjetskih kompanija s tradicijom od 150 godina koja svoje usluge pruža u puno svjetskih zemalja, najveća su mreža za prijenos novca na svijetu. Njihova mjesta za uplate i isplate možete pronaći u bankama i poštama označene karakterističnim žuto-crnim logom. Ne treba vam nikakav bankovni račun, samo donesite iznos koji želite prebaciti. Dobiti će te obrazac koji trebate popuniti, a potrebne informacije i objašnjenja kako ga popuniti dobiti će te na stranici internet kladionice kada odaberete Western Union kao način uplate. Western Union kao način uplate ili isplate novca se danas jako rijeko koristi jer postoji puno više bržih i jednostavnih načina ali ga spominjemo jer ga neke kladionice još uvijek imaju kao mogućnost.

 

 

Online Kladionice PayPal

 

PayPal je najpoznatiji servis za online plačanje koji korisnicima diljem svijeta omogućuje slanje i primanje novca. Korisnici iz Hrvatske su do sada mogli koristiti servis PayPal isključivo za plaćanje, a od 2011. je moguće i primanje uplata. Isplata sredstava sa PayPal računa omogućena je vlasnicima VISA kartica (više o podržanim karticama pročitajte u dijelu kreditne/debitne kartice) te korisnicima koji imaju otvorene bankovne račune u nekoj od američkih banaka. PayPal je servis sličan Moneybookersu i Netelleru ali velika razlika je u tome što on nema opciju držanja novca. PayPal je samo prolazno sredstvo plačanja, dakle on služi samo kao posrednik između vaše kartice u lokalnoj banci i kladionice ili neke online trgovine. PayPal ne možete koristiti za online klađenje jer ga trenutno internet kladionice nemaju kao opciju za uplate/isplate novca, barem ne za korisnike iz ex-yu zemalja. Ipak, PayPal i online kladionice sve više surađuju i on je sada jedno sasvim uobičajeno sredstvo za plačanje u zemljama kao što su Velika Britanija, Austrija, Španjolska i u većini skandinavskih zemalja. Za očekivati je da će se u budućnosti proširiti i na ove prostore.

 

Ako trebate bilo kakvu pomoć u vezi online klađenja i  uplata na kladionice, imate neki problem ili samo želite podijeliti sa nama svoje iskustvo javite se preko kontakt stranice.

 

 

 


Online Kladionice Isplate

 

 

 

Kreditne / debitne kartice

 

Isplata novca sa online kladionica je moguća na bilo koju debitnu karticu (VISA/Maestro), a moguća je isplata i na kreditnu karticu (uglavnom vrijedi samo za VISA kreditne kartice) ali online kladionice isplaćuju samo na onu karticu sa koje je uplaćeno (to je zaštitna mjera). Proces isplate za kreditne/debitne kartice uglavnom traje oko 2-3 radna dana.

 

 

 

Moneybookers / Skrill

 

skrill prepaid mastercardSve ovdje predstavljene kladionice imaju moneybookers kao način za isplatu novca, a jednom kada ga isplatite sa internet kladionice trebate ga prebaciti sa moneybookersa na svoj bankovni račun. Moneybookers isplate su moguće bankovnim transferom na vaš devizni bankovni račun, VISA kreditnom/debitnom karticom, čekom ili putem Skrill Prepaid MasterCard. Troškovi isplata su fiksni i ne ovise od iznosa isplate, za bankovni transfer i VISA karticu iznose 2,95 eura, za ček 3,5 eura. Isplata novca sa Moneybookers računa je provjereno vrlo brza i ako zatražite isplatu na vaš devizni račun ili VISA karticu, novac je na računu kod vaše banke za par dana. Prije traženje isplate (bankovnim transferom) provjerite u svojoj banci SWIFT i IBAN kodove.

Skrill Prepaid MasterCard -  je fizička debitna kartica koju dobijete na svoju kućnu adresu, a vezana je uz stanje na vašem online Skrill računu. Kartica je za sada dostupna samo igačima iz EU zemalja, dakle Hrvatske i Slovenije. Sa njom možete kupovati po dućanima ili podizati novce na bankomatima. Fiksni troškovi za isplate pomoću Skrill Prepaid MasterCard kartice iznose 1,8 eura ali ako isplaćujete u nekoj drugoj valuti od one u kojoj vam je MB račun, plačate još i konverziju valute koja iznosi oko 4% od iznosa kojeg isplačujete. Ako karticom kupujete po dućanima (u zemljama koje nemaju valutu vašeg Skrill računa) plačate konverziju valute 3,99% od iznosa. Dodatni skrill-moneybookers opis je na dnu stranice.

 

 

Neteller

 

Neteller je internet novčanik isti kao moneybookers za koji vrijedi uglavnom sve što piše i za Skrill (moneybookers). Sve ovdje predstavljene kladionice imaju Neteller kao način za isplatu novca, a jednom kada ga isplatite sa internet kladionice i želite ga preuzeti možete to izvršiti na nekoliko načina. Isplate sa Netellera možete izvršiti sa bank transferom, čekom ili pomoću Neteller Net+ Prepaid MasterCarda. Troškovi za bankovni transfer i ček su fiksni, ne oviso o iznosu koji isplaćujete, a iznose 7,5 eura.

net+ cardNajbolji način isplate je Neteller Net+ Prepaid MasterCard, kartica koja je dostupna svim igačima iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH, Crne Gore i Makedonije. Prepaid MacterCard je prava fizička debitna kartica koju dobijete na svoju kućnu adresu, a sa njom onda dalje možete kupovati po dućanima ili podizati novce u bilo kojoj državi i na bilo kojem bankomatu sa MasterCard oznakom. Fiksni troškovi za isplate pomoću Net+ kartice iznose 4 eura ali ako isplaćujete u nekoj drugoj valuti od one u kojoj vam je Neteller račun, plačate još i konverziju valute koja iznosi 2,95% od iznosa kojeg isplačujete. Ako karticom kupujete po dućanima (u zemljama koje nemaju valutu vašeg Neteller računa) plačate konverziju valute 2,95% od iznosa.

 

 

 

Bankovni transfer

 

Bankovni transfer  ili Wire transfer je jedna od metoda isplate sa online kladionica. Da bi mogli napraviti isplatu preko bankovnog transfera trebate imati devizni račun (tekući). Internet kladionica će prije isplate tražiti da unesete potrebne podatke; Ime i prezime vlasnika deviznog računa (mora biti isto kao na kladionici), adresu i ime banke, broj deviznog računa, SWIFT kod i IBAN kod. Novac stiže na vas račun nakon 5-7 radnih dana. Jednom kada zaradite novac više nije važno vrijeme do isplate, a sa obzirom da bankovni transferi za vas nemaju troškova (većina kladionica snosi troškove barem jedne isplate mjesečno), bankovni transfer je svakako naša preporuka!

 

 

Western Union

 

Dobiti će te obrazac koji trebate popuniti, a potrebne informacije i objašnjenja kako popuniti dobiti će te na stranici internet kladionice prilikom odabira Western Union kao naćin isplate. Proces je takav da dobijete papir od online kladionice koji isprintate, a zatim sa njime i osobnim dokumentima odete do najbliže Western Union poslovnice.

 

 

PayPal Isplate

 

PayPal je najpoznatiji servis za online plačanje koji korisnicima diljem svijeta omogućuje slanje i primanje novca. Korisnici iz Hrvatske od 2011. mogu osim plačanja i primati uplate, odnosno isplate novca sa PayPala na svoj bankovni račun. Isplata sredstava sa PayPal računa omogućena je vlasnicima VISA kartica (više o podržanim karticama pročitajte u dijelu kreditne/debitne kartice) te korisnicima koji imaju otvorene bankovne račune u nekoj od američkih banaka. Isplata ima fixni trošak, a on iznosi 5$. Ipak, PayPal je američki servis koji sve transakcije vrši u USD tako da na svaku uplatu/isplatu možete očekivati još i troškove koverzije valute. PayPal ne možete koristiti za online klađenje jer ga trenutno internet kladionice nemaju kao opciju za uplate/isplate novca, barem ne za korisnike iz ex-yu zemalja. Ipak, PayPal i online kladionice sve više surađuju i on je sada jedno sasvim uobičajeno sredstvo za plačanje u zemljama kao što su Velika Britanija, Austrija, Španjolska i u većini skandinavskih zemalja. Za očekivati je da će se u budućnosti proširiti i na ove prostore.

 

  Online Payment Processing

 

 

Ako trebate bilo kakvu pomoć u vezi online klađenja i  isplata sa kladionica, imate neki problem ili samo želite podijeliti sa nama svoje iskustvo javite se preko kontakt stranice.

 

 

Iskustvo i Savjeti

 

 

Kao početnik online klađenja možete napraviti nekoliko pogrešaka koje vas u budućnosti mogu koštati dosta novaca pa smo vam odlučili svojim iskustvom pomoći. Oko registracije i otvaranja računa imamo samo dva savjeta:

 

1. Odaberite jedan jedinstveni e-mail s kojim će te sve raditi.

2. Sve račune otvarajte u istim valutama, najbolje euro.

Razlog za jedinstveni e-mail je taj što možete imati problema kod uplate novca ako vam se e-mail s kojim ste otvorili račun kod online kladionice i e-mail internet novčanika ne podudaraju. Razlog za iste valute su ne mali troškovi (oko 2%) vezani uz konverziju valuta. Npr. ako vam je račun kod kladionice u kunama, markama ili dinarima a moneybookers ili neteller u eurima, kod svake uplate ili isplate platit će te dodatnih 2% troškova. Idealan proces bi bio svi računi u istoj valuti - vaš bankovni, MB/Neteller, kladionica.

 

Uplate/isplate novca sa internet kladionica:

 

3. Za uplatu nabavite MasterCard/VISA kreditnu karticu bilo koje banke ili VISA Electron debitnu.

Što se tiće uplata i isplata novčanih sredstava tu se stvari malo kompliciraju jer pravila nisu ista za sve online kladionice. Engleske (Bet365, WilliamHill, Ladbrokes) i većina stranih internet kladionica će vam isplate izvršiti samo na način sa kojim ste izvršili uplatu dok kod svih kladionica sa hrvatskim/srpskim sučeljem (BetAtHome) novac uvijek možete povući sa bankovnim transferom bez obzira na način uplate. Također, ako način uplate ne podržava isplatu, npr. uplata pomoću MasterCard kreditne kartice, isplata ide samo preko bankovnog transfera. Naš savjet je da svakako koristite internet novčanike (moneybookers ili neteller) jer su najlakši način za transfer novca između kladionica a služe i kao centralno mjesto držanja novca. Također, korištenjem internet novčanika ne morate prolaziti razne procedure autorizacije (verifikacije) kartica i to više puta.  Uplate na njih a i na sve online kladionice najjednostavnije je sa kreditnim karticama MasterCard ili VISA bilo koje banke.

Što se tiće debitnih kartica, u Hrvatskoj uplate/isplate rade sa VISA karticama od PBZ i Erste banke (naša preporuka je PBZ). Za uplate/isplate iz Srbije VISA Virtuon kartice od Raiffeisen i Intesa Banke. U Bosni i Hercegovini VISA debitne kartice Raiffeisen banke. U Crnoj Gori VISA Electron kartice Podgoričke banke, CKB ili Hypo Adria. U Makedoniji NLB Tutunska, UNI Banka i ProCredit banka.

Prepaid kartice (Paysafe ili VISA web) su također dobar izbor za uplate pogotovo ako ste nezaposleni ili nemate uvjete za dobivanje kreditne kartice.

 

4. Uplate na račun online kladionice radite Skrill (Moneybookersom) ili Netellerom

Razlog za otvoriti račun kod Moneybookersa je taj što ako se kladite kod engleskih kladionica isplate na svoj bankovni račun će te raditi sa Moneybookersa, a onda je kompletan proces uplata/isplata jeftiniji od Netellera. Još jedan razlog je veći broj podržanih kreditnih/debitnih kartica. Razlog za Neteller su manji troškovi uplate kreditnim/debitnim karticama nego kod Moneybookersa, a ako isplate možete radite putem bankovnih transfera sa računa kladionice onda je kompletan proces uplata/isplata jeftiniji od Moneybookersa.

Ako ste se odlučili kladiti samo u jednoj online kladionici (što vam mi ne savjetujemo), možete preskočiti proces uplate putem Moneybookersa ili Netellera i odabrati bilo koji način za uplatu/isplatu koji odabrana kladionica podržava. Na slici ispod možete pogledati tablicu podržanih načina uplata i isplata kod ovdje predstavljenih kladionica.

 

5. Isplate radite bankovnim transferom sa računa kladionice, Neteller Net+ karticama ili Skrill Prepaid MasterCardom.

Ako želite raspolagati zaređenom gotovinom (kešom), isplate radite direktno sa računa internet kladionice putem bankovnog transfera jer takva isplata nema troškova, odnosno kladionice barem za jednu isplatu mjesečno snose troškove koji inaće nisu mali. Zarađeni novac vam sjeda na vaš devizni tekući račun u roku nekoliko dana. Drugi najbolji način za isplatu novca je Moneybookers, troškovi su vrlo mali (2,95 eura neovisno o iznosu) i na vašem deviznom računu su također u roku nekoliko dana.

Ako vam gotovina nije toliko važna, želite trošiti svoj zarađeni novac po dućanima, odličan izbor su Neteller Net+ kartice ili Skrill Prepaid MasterCard. Prepaid MasterCard je odličan izbor i ako ste nezadovoljni ili želite izbjeći poslovanje sa lokalnim bankama (zakoni, porezi). Minus kartica su ne tako mali troškovi kod isplata i konverzija valute koju plačate kod svake obavljene transakcije ako vam novčanik (Neteller/Skrill) nije u valuti obavljene transakcije (vrijedi i za povlačenje gotovine i za kupovinu u dućanima).

 

 

 

Načini uplata / isplata online kladionica

 

 

 

 

Skrill (Moneybookers) i Netteler uplate / isplate

 

 

 

 

Moneybookers / Skrill

 

 

 

Skrill (Moneybookers) je profesionalno i sigurno online riješenje za plaćanje sa mogućnostima:

 

 - uplaćivanje novca na vaš Skrill-Moneybookers račun
 - isplaćivanje novca sa vašeg Skrill-Moneybookers računa
 - slanje novca sa Skrill-Moneybookers računa na drugi MB račun
 - primanje novca na vaš Skrill-Moneybookers račun
 - plaćanje raznih roba i usluga sa svoga Skrill-Moneybookers računa

 

 

 

Kada imate novca na računu ili imate vezanu karticu uz Moneybookers račun, možete vršiti razna plaćanja i to u realnom vremenu. Sve transakcije su super brze i vidljive u roku par minuta. Na primjer uplata novca na račun internet kladionice ili poker sobe je proces od par sekundi. Isplata sa računa kladionice na Moneybookers račun je proces koji ipak traje nešto duže, u prosjeku nekoliko sati. Na samoj Moneybookers stranici možete pronaći i web shop "shoping&services" a to su samo linkovi na neke web shopove gdje robu možete plaćati Moneybookersom. Njih svaki dan ima sve više.

Prednosti Skrill-Moneybookersa su što je Moneybookers jedno sigurno, pouzdano i centralizirano rješenje plaćanja. Od sada ne morate davati broj vaše kartice na raznim web stranicama kada god želite nešto platiti online ili napraviti uplatu kod raznih kladionica i prolaziti razne procedure autorizacije (verifikacije) i to više puta. Dovoljno je da otvorite račun na Skrill-Moneybookersu i sa jednim računom učlanjujte se u kladionice, kupujte na raznim web trgovinama, plaćate online bez straha da će netko zloupotrebiti broj vaše kartice. Moneybookers je profesionalno i sigurno online riješenje za plaćanje.

Skrill-Moneybookers uplata (Deposit) - Novac na vaš Moneybookers račun možete uplatiti kreditnom/debitnom karticom ili bank transferom. Podržane kreditne kartice su Visa, MasterCard, Diners i American Express, zatim VISA debitna, a možete izvršiti uplatu i bank transferom na moneybookers devizni račun. Troškovi uplata bankovnim transferom su besplatni sa Moneybookers strane (ali postoje ne mali troškovi banke), a kreditnom/debitnom karticom iznose 1,9% od uplate. Ako se odlučite za bankovni transfer, bankovni račun Moneybookersa kao i druge potrebne informacije možete pronaći kada se registrirate na Moneybookers.

Skrill-Moneybookers Isplata (Withdraw) - Isplate su moguće bankovnim transferom na vaš devizni bankovni račun, VISA kreditnom/debitnom karticom, čekom ili putem Skrill Prepaid MasterCarda. Troškovi isplata su fiksni i ne ovise od iznosa isplate, za bankovni transfer i za VISA karticu iznose 2,95 Eura, za ček 3,5 eura. Isplata novca sa Moneybookers računa je provjereno vrlo brza i ako zatražite isplatu na vaš devizni račun, novac je na računu kod vaše banke za par dana. Prije traženje isplate pitajte u svojoj banci SWIFT i IBAN kodove.

Skrill Prepaid MasterCard -  je fizička debitna kartica koju dobijete na svoju kućnu adresu, a vezana je uz stanje na vašem online Skrill računu. Kartica je za sada dostupna samo igačima iz EU zemalja, dakle Hrvatske i Slovenije. Sa njom možete kupovati po dućanima ili podizati novce na bankomatima. Fiksni troškovi za isplate pomoću Skrill Prepaid MasterCard kartice iznose 1,8 eura ali ako isplaćujete u nekoj drugoj valuti od one u kojoj vam je MB račun, plačate još i konverziju valute koja iznosi oko 4% od iznosa kojeg isplačujete. Ako karticom kupujete po dućanima (u zemljama koje nemaju valutu vašeg Skrill računa) plačate konverziju valute 3,99% od iznosa. Limiti za podizanje gotovine na bankomatima ovise o vašem Skrill VIP statusu, za osnovni račun je to 250 eura po danu ili 1,000 po trgovinama. Postoji i godišnja naknada za korištenje ove kartice, a iznosi 10 eura.

VISA kartice su najbolji izbor jer se preko nje mogu vršiti i uplate i isplate sa vašeg moneybookers računa. VISA kreditne kartice možete koristiti iz bilo koje banke. VISA debitne kartice u Hrvatskoj rade od PBZ i Erste banke. Iz Srbije možete koristiti VISA Virtuon kartice od Raiffeisen i Intesa Banke. U Bosni i Hercegovini koriste se VISA debitne kartice Raiffeisen banke. U Crnoj Gori VISA Electron kartice Podgoričke banke, CKB ili Hypo Adria. U Makedoniji NLB Tutunska, UNI Banka i ProCredit banka.

Skrill-Moneybookers elektronski transferi - Troškovi slanja novca sa Moneybookers računa na drugi Moneybookers račun iznose 1% iznosa ali do maksimalno 10 Eura. Primanje novca elektronskim putem na Moneybookers račun je besplatno.

Skrill-Moneybookers prednosti i činjenice - Internacionalno plaćanje, niski troškovi, transakcije u realnom vremenu, sustav za transakcije je isti kao i sustavi koji koriste banke i zaštićene su 128 bitnom enkripcijom. Tvrtka je registrirana u Engleskoj i Walesu i regulirana kao agencija za izdavanje elektronskog novca od FSA (Financial Services Authority) Ujedinjenog Kraljevstva.

Skrill-Moneybookers registracija - Registracija je jednostavna i vrlo brza. Najvažnije je da imate ispravan e-mail, jer će te prilikom traženja isplate na Moneybookers račun uvijek davati svoju email adresu. Email adresa je kod Moneybookersa kao broj računa u banci i nju ćete davati kada poželite slati novac nekome ili vršiti plaćanja Moneybookersom (u tome slučaju trgovac će vam dati svoju registriranu Moneybookers adresu).

Skrill-Moneybookers verifikacija kartica - Nakon što se registrirate, možete položiti novac na svoj Moneybookers račun. Ukoliko se odlučite na polaganje novca kreditnom/debitnom karticom, morate prvo dodati karticu u svoju listu kartica. Nakon što dodate karticu potrebno je karticu potvrditi (eng. verify). Moneybookers skine određen iznos (oko 2€) novca sa vaše kartice, a zatim je potrebno da vi točan iznos ukucate na Moneybookersu. Ako koristite internet bankarstvo, potvrda kartice je gotova brzo jer u izvodu odmah vidite kojim iznosom je terećena vaša kartica. Ako ne koristite internet bankarstvo možete telefonom ili odlaskom u banku saznati točan iznos za koji je terećena kartica i zatim ga upisati na moneybookersu.  

Verifikaciju možete napraviti i tako što ćete kopiju kartice sa prednje strane i sa zadnje strane skupa sa kopijom nekog identifikacijskog dokumenta (osobna iskaznica, putovnica ili vozačka dozvola) poslati Moneybookersu. To možete napraviti faksom ili elegantnije riješenje je skenirati potrebne dokumente i poslati e-mailom. To je potrebno radi dodatne zaštite vaših novčanih sredstava. Na taj način se spriječavaju razne ilegalne radnje kreditnim karticama, kao npr. spriječavanje da netko ukradenom karticom ili ukradenim brojem kartice troši vaš novac. Proceduru je potrebno odraditi samo jednom i nakon toga potvrđenu karticu dalje jednostavno koristite. Moneybookers posvećuje puno pažnje sprečavanju upotrebe njegovog servisa za razne ilegalne radnje pranja novca. Na taj način su i vaša sredstva sigurnija. Brojeve faksa i email adresu možete pronaći na Moneybookers web stranici. Skrill (Moneybookers) je jedan od najsigurnijih, najjeftinijih, najbržih i najjednostavnijih servisa za elektronske transfere novca.

 

Ako trebate bilo kakvu pomoć u vezi online klađenja, imate neki problem ili samo želite podijeliti sa nama svoje iskustvo javite se preko kontakt stranice.