Osnovna Poker Pravila

S obzirom na sve veću popularnost i sve veći broj novih online poker igrača odlučili smo vam predstaviti neka osnovna poker pravila koja vam uvelike mogu pomoći u početnim fazama vaše poker igre i sačuvati vas od većih novčanih gubitaka. Na ovoj stranici možete naći i neke od boljih poker knjiga i svakako su naša preporuka za pročitati prije nego krenete sa pokerom. Dobro mjesto za početi svoju poker karijeru je PokerStrategy, najveća online poker zajednica pomoću koje možete postati uspješniji igrač, a osim toga možete uzeti nešto besplatnih dolara u poker sobi po vašem odabiru.

Poker Pravila

Krenite lagano. Kao početnik, najvažnija stvar je početi sa malim ulozima. Previše novih poker igrača odmah počinje igrati na velike uloge i misle da mogu preskočiti nivoe ali u konačnici ih to samo košta novca. Ukoliko krenete sa ulplatom na vaš online poker račun od 50$, igrajte samo freeroll turnire ili blindove od 0.01$/0.02$ dok se ne upoznate sa svim pravilima igre i samim poker softwareom.

Igrajte u okviru svojih mogućnosti. Nemojte se kockati sa ulozima većim nego si ih možete priuštiti. Igrajte samo igre u kojima se osjećate ugodno, nema smisla uplatiti na račun 50$ i odmah sjesti za stol sa blindovima 1$/2$ jer vrlo je vjerovatno da će te na taj način vrlo brzo uplačivati još novca.

Budite strpljivi! Svi smo čuli priče o igračima koji su izvršili prvu uplatu i u tri mjeseca krenuli sa blindovima od 100$/200$. Većina takvih priča nije istinita ili je toliko rijetka da je zanemariva. Dajte si vremena da se upoznate sa igrom, igrajte samo u slobodno vrijeme i potpuno opušteni. Dobivanje u pokeru dolazi kroz vježbu i strpljenje i ne može se požurivati forsiranjem i pretjeranim igranjem.

Igrajte samo najbolje karte. Velik broj početnika želi igrati i igra što više karata prije flopa ali to je prilika da im sa dobrim kartama uzmete nešto novca. Igrajte samo karte poput AA, KK, QQ, JJ, TT, 99, AK, AQs (u boji) dok ne dobijete na samopouzdanju jer su ove karte puno lakše za igranje od recimo KJ ili KQ.

Osnovna Poker Pravila

Ne gubite koncentraciju. Ovo je možda najvažnija stvar u pokeru i svi oni sa slabom koncentracijom imaju slabe izglede u ovoj igri. Igrati poker po nekoliko sati sa visokom koncentracijom je jedan od puteva do samog vrha ove igre.

Promatrajte igrače oko sebe. Jedna od važnijih stvari u pokeru je znati protiv kakvog igrača igrate pa je vrlo važno u početku posvetiti puno vremena promatranju ostalih igrača za stolom. Odlična stvar u online pokeru je što možete gledati turnire i stolove iako ne sudjelujete u samoj igri a u svim boljim softwerima imate i bilješke koje si možete upisivati pored svakog igrača sa kojim ste igrali (notes).

poker pravilaUčenje i samo učenje! Ako ste iole ozbiljni u namjeri da postanete dobar ili odličan poker igrač preporučujemo vam da pročitate što više poker literature. Na ovim stranicama možete pronaći neke od boljih poker knjiga koje se mogu naručiti online. Ako želite na poklon tri ponajbolje poker knjige ikada napisane: Doyle Brunson: "Super Systems 1&2" i Barry Greenstein: "Ace On The River", pdf knjige koje su napisale legende pokera, a sigurno će vam svojim savjetima unaprijediti poker igru i pomoći vam da brzo postanete puno bolji pokeraš. Sve što trebate napraviti je javiti nam se preko kontakt stranice.

Proučite sve vrste pokera. Nemojte svoju igru bazirati samo na najpopularnijoj NLH (NoLimit Holdem) jer možda otkrijete svoj talent u nekoj od drugih poker igara a poznavanje ostalih svakako će vam pomoći i nađete li se u jednoj od kombiniranih igara tipa H.O.R.S.E.

poker knjige

Novčane igre (Cash Games) – najbolji savjet je opet, kreniti lagano. Sa uplatom 50$ na vaš online poker račun počnite sa blindovima 0.01$/0.02$ dok god se ne počnete osjećati ugodno i ne uspijete nešto osvojiti. Zatim krenite korak više.

Turniri – Za profesionalne igrače preporuke su turniri sa ulazima (buy in) barem 100$. Sa početnike predlažemo freerolle ili turnire sa ulazom od 2-5$. Nakon što na njima uspijete osvojiti nešto, krenite na veće.

Kako otkriti slabe igrače? Uglavnom su to igrači koji ulaze u pot na način da samo prate (call) i ulaze u igru bez dizanja. Pravi poker igrači u pot ulaze samo na način da dižu uloge ili ukoliko je već podignut prate ili još više dižu (re-raise). Slabi igrači su vam dobra prilika da podignete svoj ulog i svakako obratite pozornost na njih.