under over klađenjeUnder Over klađenje je uz Azijski hendikep najčešća vrsta klađenja profesionalnih kladioničara, a razlog je isti kao kod azijskog hendikepa, veća šansa za dobitak. Uglavnom sve under over oklade imaju samo dva moguća ishoda pa je šansa za pogodak u startu 50% za razliku od standardnog 1X2 klađenja gdje je šansa za svaki od tri moguća ishoda 33,33%. Under Over klađenjem se predviđa hoće li broj nekog ishoda u utakmici biti više (Over) ili manje (Under) od broja koji kladionica postavi. Under/Over oklade mogu biti na broj golova, kornera, kartona, koševa, osvojenih gemova, setova itd. Ako ste do sada pratili naše besplatni tipovi mogli ste o njima puno naučiti iz praktičnih primjera. Odličnu strategiju koja će sigurno poboljšati vaše under over klađenje možete pročitati na našoj stranici Under Over strategija.

 

Under Over 2.5

Za nogometne utakmice ponuda se najčešće odnosi na 2.5 gola na utakmici, a imate mogućnost da se kladite na Over 2.5 ako mislite da će biti tri ili više gola ili na Under 2.5 ako mislite da će biti dva ili manje gola na utakmici.

Kao primjer na kojem ćemo objasniti Under Over 2.5 klađenje uzeti ćemo utakmicu Liverpool - Chelsea sa koeficijentima:

Under 2.5 koef. 2,15

Over 2.5 koef. 1,80

Kao primjer recimo da ste se kladili sa 100€ na Under 2.5 gola i ako utakmica u regularnom dijelu (90 min.) završi sa ukupno 0, 1 ili 2 gola, osvojit će te 215€ (profit od 115€). Ako ukupan broj golova bude 3 ili više izgubili ste okladu. Da ste se kladili sa 100€ na Over 2.5 gola, utakmica u regularnom dijelu (90 min.) mora završiti sa 3 ili više gola da bi oklada bila dobitna i tada imate profit od 80€. Ista pravila vrijede za sve ovakve tipove oklada kao što su Under Over 1.5, Under Over 3.5, Under Over 4.5 i slične.

 

Under Over 2.25

Under Over oklade sa četvrtinom (under over 2.25) ili tri četvrtine (under over 2.75) su azijski zbroj golova i za njega vrijede ista pravila kao i za Azijski hendikep. Ono što se kod ovakve vrste oklada dešava je da sa se jednim ulogom kladite na dvije oklade, a ukupan ulog vam se dijeli na pola.

Kao primjer na kojem ćemo objasniti azijski under over 2.25 uzeti ćemo utakmicu Liverpool - Chelsea sa koeficijentima:

Under 2.25 koef. 2,10

Over 2.25 koef. 1,75

Kao primjer recimo da ste se kladili sa 100€ na manje golova, Under 2.25, i ako utakmica u regularnom dijelu (90 min.) završi sa ukupno 0 ili 1 gol, osvojit će te 210€ (profit od 110€). Ako zbroj golova bude točno dva (npr. rezultat 1:1), pogodili ste Under 2.5, a za Under 2 dobivate povrat uloga. U tom slućaju profit vam je 55€ (50x2,1=115€). Ako ukupan broj golova bude 3 ili više izgubili ste okladu.

Ako ste se kladili na više golova, Over 2.25, utakmica mora završiti sa najmanje 3 gola da bi vam oklada bila dobitna u potpunosti. Ako završi sa točno dva gola, gubite pola uloga.

 

Under Over 2.75

Under Over oklade sa četvrtinom (under over 2.25) ili tri četvrtine (under over 2.75) su azijski zbroj golova i za njega vrijede ista pravila kao i za Azijski hendikep. Ono što se kod ovakve vrste oklada dešava je da sa se jednim ulogom kladite na dvije oklade, a ukupan ulog vam se dijeli na pola.

Kao primjer na kojem ćemo objasniti azijski under over 2.75 uzeti ćemo utakmicu Liverpool - Chelsea sa koeficijentima:

Under 2.75 koef. 2,30

Over 2.75 koef. 1,90

Kao primjer recimo da ste se kladili sa 100€ na manje golova, Under 2.75, i ako utakmica u regularnom dijelu (90 min.) završi sa ukupno 0, 1 ili 2 gola, osvojit će te 230€ (profit od 130€). Ako zbroj golova bude točno tri (npr. rezultat 2:1), promašili ste Under 2.5, a za Under 3 dobivate povrat uloga. Ako ukupan broj golova bude 4 ili više izgubili ste kompletnu okladu.

Ako ste se kladili na više golova, Over 2.75, utakmica mora završiti sa najmanje 4 gola da bi vam oklada bila dobitna u potpunosti. Ako završi sa točno tri gola, dobitno vam je pola uloga, a za pola dobijete povrat uloga.

 

Under Over 3

Ako kladionica kod ovakve oklade nudi samo dvije mogućnosti za klađenje, Under 3 ili Over 3 to je azijski under over golova koji sa naziva još i puni under over. Kod azijskog zbroja golova u slućaju da bude točno tri gola dobivate povrat uloga. Ista pravila vrijede za svaki puni azijski zbroj golova, oklade kao što su Under Over 1, Under Over 2, Under Over 4 itd.

Neke online kladionice (uglavnom sve europske) nude oklade na točan broj golova, kao primjer ćemo također uzeti 3 gola. Ako kladionica ima tri mogućnosti (1X2) za klađenje onda srednja koja je uglavnom označena sa X podrazumijeva točno tri gola, 1 je klađenje na manje, a 2 na više od tri gola na utakmici. Klađenje na zbroj golova sa tri mogućnosti treba izbjegavati jer je veća šansa za dobitak kod klađenja sa samo dvije (under over 2.5 ili azijski zbroj 3 gola), a velik broj, pogotove najbolje online kladionice imaju takvu vrstu oklada u ponudi. Ako kladionica ima samo tri mogućnosti, uvijek se kladite sa dvoznakom 1X ili X2.