VPN klađenje kao odgovor na blokiran pristup najboljim stranim online kladionicama i zabranu online klađenja. Na ovoj stranici ćemo ukratko objasniti što je VPN, kako se koristi i predstaviti vam nekoliko dobrih VPN provajdera. VPN klađenje je najbolje koristiti u kombinaciji sa ranije otvorenim, već korištenim računima jer otvaranje novih računa preko VPN-a kladionice ne vole zbog mogućih zlouporaba. U slučaju da otvarate novi račun preko VPN-a, koristite server susjednih ili zemlje iz koje dolazite. Otvaranje novih računa i pristup kladionicama možete raditi i preko alternativnih mirror linkova za koje vam ne treba VPN, a možete ih naći na stranici mirror linkovi kladionica.

vpn klađenje

Neke države blokiraju porno stranice, neke blokiraju aplikacije poput Vibera ili WhatsAppa jer su konkurencija domaćim telekom operaterima, Google ili Facebook, streaming i torrente jer kradu zaradu industriji, nezavisne medije, a neke blokiraju strane kladionice jer štite domaće. Odgovor na više-manje sve internet blokade je VPN. VPN (Virtual Private Network) je mreža na koju se spajate putem računala, laptopa ili mobitela, a koja vam pruža sigurnost od praćenja onog što radite na internetu.

Nećemo ulaziti u tehničke detalje kako VPN - virtualna privatna mreža radi, već kako stvari funkcioniraju iz korisničke perspektive. VPN je program koji instalirate na svoj uređaj (računalo, mobitel), pokrenete ga prije nego što pristupite internetu, a on vas preko servera spoji u državu koju odaberete iz liste dostupnih, kriptira vaše podatke i na taj način vaš ISP - pružatelj internet usluga (t-mobile, a1) ne može vidjeti što radite i zbog toga vam ne može to ni zabraniti.

Postoje dvije vrste VPN-a, besplatni i plaćeni, a glavna razlika je u tome što ste kod besplatnih ograničeni brzinom, prometom ili brojem lokacija na koje se možete spojiti. Bez obzira na to, za početak nije loše isprobati kako stvari funkcioniraju prvo kroz besplatan VPN. Kao najjednostavniju opciju možemo predložiti VPN koji dolazi ugrađen u Opera browser. Bolji VPN koji ima i svoju besplatnu verziju, a uz e-mail registraciju ga možete instalirati na računalo i mobitel je ProtonVPN. Ovdje možete vidjeti svoje osnovne trenutne podatke koje vidi i vaš ISP, probajte pokrenuti VPN pa se vratite i pogledajte ponovo:

Kada se odlučite za još bolju, kvalitetniju i sigurniju opciju, tj. plaćeni VPN, predstavljamo po nama trenutno najbolje opcije. Glavne stvari na koje smo pazili kod VPN odabira je cijena, brzina i jednostavnost, mogućnost instalacije na više uređaja, velik broj zemalja i maksimalna briga o vašoj privatnosti. Preporuka je da kladionicama pristupate preko VPN servera lociranih u zemlji iz koje dolazite ili susjednih, jer promet će i dalje biti kriptiran pa zabranjene stranice neće biti blokirane, a vaša IP-adresa će odgovarati pa kladionicama neće biti sumnjivo.

 

CyberGhost - 2,45€ mjesečno (88€ za 3 godine) - Eksluzivna ponuda sa 79% uštede!

cyberghost vpn klađenje

- Garancija za povrat novca 45 dana.

- VPN bez zapisa (No-logs).

- 60 zemalja (HR, RS, BA, SI, MK), preko 3000 servera.

- Prosječna brzina 62 Mbit/s.

- Radi sa US Netflix-om.

- Torrent dozvoljen (P2P).

- Plaćanje moguće i kriptovalutom (BTC).

- Aplikacije za Windows, Mac, iOS, Android, Linux.

- Do maksimalno 7 uređaja istovremeno.

 

NordVPN - 2,66€ mjesečno (95,65€ za 3 godine)

nordvpn klađenje

- Garancija za povrat novca 30 dana.

- VPN bez zapisa (No-logs).

- 62 zemlje (HR, RS, BA, SI, MK), preko 5000 servera.

- Prosječna brzina 59 Mbit/s.

- Radi sa US Netflix-om.

- Torrent dozvoljen (P2P).

- Plaćanje moguće i kriptovalutom (BTC, ETH, XRP).

- Aplikacije za Windows, Mac, iOS, Android, Linux, ekstenzije za Chrome i Firefox.

- Do maksimalno 6 uređaja istovremeno.

 

ProtonVPN - 8€ mjesečno (96€ godišnji PLUS plan)

protonvpn klađenje

- Garancija za povrat novca 30 dana.

- Švicarska kompanija.

- VPN bez zapisa (No-logs).

- 33 zemlje, preko 400 servera.

- Radi sa US Netflix-om.

- Torrent dozvoljen (P2P).

- Plaćanje PayPal i kartice.

- Aplikacije za Windows, Mac, iOS, Android, Linux.

- Do maksimalno 5 uređaja istovremeno.